Fontos információk:

Minimális életkor a fogyasztáshoz: A fehérbabot már 6 hónapos kortól be lehet vezetni a babák étrendjébe. Tekintettel arra, hogy ezek kis méretűek, nagyon puhára kell őket főzni, majd pépesíteni vagy turmixolni, hogy a babák könnyen meg tudják emészteni és ne jelentsenek fulladásveszélyt.

Elkészítési tippek:

  • Kezdjük azzal, hogy alaposan átöblítjük a fehérbabot, hogy megtisztítsuk őket.
  • Áztassuk be a babokat éjszakára, hogy megpuhuljanak és lerövidüljön a főzési idő.
  • Az áztatás után öntsük le és öblítsük le a babokat, majd friss vízben főzzük őket puhára. Ez általában 1-2 órát vesz igénybe.
  • Ha megfőttek, pépesítsük vagy turmixoljuk sima pürévé a babokat, a szükséges állagot vízzel, anyatejjel vagy tápszerrel beállítva.
  • A fehérbabot különféle zöldségekkel és húsokkal keverve tápláló és ízletes ételeket készíthetünk babánk számára.

Gyakori allergiák: A fehér bab egy hüvelyes, amely egyeseknél allergiás reakciót válthat ki. Fontos, hogy óvatosan vezessük be a babánk étrendjébe, és figyeljük meg bármilyen allergiás reakció jeleit, különösen, ha a családban előfordultak már hüvelyes allergiák.

Táplálkozástani előnyök:

Tápanyagok és előnyök:

  • Magas fehérjetartalommal, támogatva a növekedést és a fejlődést.
  • Jó forrása az élelmi rostnak, amely segít fenntartani az egészséges emésztést.
  • Gazdag vasban, ami szükséges az egészséges vérsejtek termeléséhez és a vérszegénység megelőzéséhez.
  • Biztosít fontos tápanyagokat, mint a folát, magnézium és kálium, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez és fejlődéshez.

A fehérbab tápláló kiegészítés egy baba étrendjéhez, számos egészségügyi előnnyel és a lehetőséggel, hogy sokféle ételbe beilleszthető.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról