Elkészítési tippek: Mielőtt paszternákot adnál a babádnak, alaposan meg kell mosni, megpucolni, és puhára főzni. Gőzölheted, főzheted vagy sütheted, majd pépesítheted vagy turmixolhatod a kisebb babáknak. Az idősebb babáknak a puhára főzött paszternák hasábok is remek lehetőséget adnak a baba-vezérelt hozzátápláláshoz.
Gyakori allergiák: A paszternákra való allergia ritka, de mint minden új ételnél, fontos fokozatosan bevezetni, és figyelni a negatív reakciókat. Az ételallergia tünetei közé tartozhat a kiütés, csalánkiütés, viszketés, duzzanat és gyomor-bélrendszeri zavarok.
Szezonális jelleg: A paszternák téli zöldség, és a csúcsszezonja őszről tavaszig tart. A hideg időjárás fokozza édes ízét, így ezekben a hónapokban még finomabbak lesznek.
Tápanyagok és előnyök:
Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról