Fogyasztási korhatár: Körülbelül 8-10 hónapos kortól alkalmas kisbabáknak, miután megismerkedtek az alapvető gyümölcsökkel és zöldségekkel. Biztosítsd, hogy az articsóka úgy legyen elkészítve, hogy könnyen emészthető legyen a baba számára.
Elkészítési Tippek:
Gyakori allergiák: Az articsókák nem gyakran allergének, de az egyéni érzékenység mindig óvatosságot igényel. Lassan vezess be articsókát a baba étrendjébe, és figyeld az esetleges negatív reakciók jeleit.
Szezonális elérhetőség: Az articsóka jellemzően tavasszal és ősszel van szezonban. Az articsóka csúcsszezonja márciustól májusig tart, kisebb terméshozam pedig októberben van.
Tápanyagok és előnyök:
Az articsóka egyedi íz- és textúraélményt nyújt a babáknak, miközben gazdag tápanyagokban. Amikor bevezetjük az articsókát, győződjünk meg róla, hogy biztonságosan és könnyen emészthető módon van elkészítve, és mindig felügyeljük a babát etetés közben, hogy biztonságosan élvezhesse ezt az új ételt.
Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról