A kókusztejet 8-12 hónapos kortól lehet bevezetni a babáknak, de mértékkel kell használni a magas zsírtartalma miatt és mert nem helyettesíti teljes mértékben az anyatejet vagy a csecsemőtápszereket.
Elkészítési tippek:
Keverés más ételekkel: A kókusztej keverhető pürékhez vagy gabonafélékhez, hogy krémesebbé tegye azokat, és egy enyhe kókusz ízt adjon.
Főzéshez használható: Ideális bababarát levesek és pörköltek gazdagítására.
Hígítás ajánlott: Amikor először adod a babának, hígítsd vízzel, hogy csökkentsd az íz és a gazdag textúra intenzitását.
Gyakori allergiák:
A kókusztej nem tekinhető allergénnek, de mint minden új étel esetében: lassan vezesd be, hogy megfigyelhesd az esetleges allergiás reakciókat.
Táplálkozástani előnyök:
Tápanyagok és előnyök:
Közepes Láncú Trigliceridekben (MCT-kben) gazdag: Segíthet az energia biztosításában és az anyagcsere egészségében.
Laurinsav: Támogatja az immunrendszert.
Vitaminok és Ásványi Anyagok: Tartalmaz C-, E-, B1-, B3-, B5- és B6-vitaminokat, valamint ásványi anyagokat, köztük vasat, szelént, nátriumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort, amelyek fontosak az általános fejlődéshez.