ingredients

Allergiák felismerése – Hogyan vezessük be lassan az ételeket

Őszintén szólva, izgalmas felfedezés új ételeket kínálni a babádnak, de fontos, hogy biztonságosan tedd! Az allergiák bármikor kialakulhatnak, szóval a lassú és fokozatos hozzáállás segít, hogy észrevedd az esetleges reakciókat.

Hogyan vezess be új ételeket biztonságosan

👶 Haladj lassan: Kínálj hetente egy új ételt, hogy könnyen nyomon követhesd az esetleges nemkívánatos reakciókat, mint például kiütéseket, emésztési problémákat vagy duzzanatokat.

🥦 Hozd be a barátságos allergén ételeket: Kezdj olyan jól tolerált lehetőségekkel, mint a zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék, mielőtt bevezeted a potenciálisan allergén ételeket.

🥜 Allergén ételek bevezetése: Olyan ételeket, mint diófélék, tojás, tejtermékek, búza, szójabab és hal, fokozatosan, egyesével kell bevezetni, miközben figyeled a reakciókat.

⚕️ Figyelj a tünetekre: A leggyakoribb allergiás jelek közé tartozik a bőrkiütés, hányás, hasmenés vagy légzési nehézség. Ha súlyos reakciók lépnek fel, azonnal keresd fel az orvost.

Ha van időd, biztosítod a biztonságos és pozitív étkezési élményt. Ha a babádnak van családi allergiás története, érdemes konzultálni a gyerekorvossal, mielőtt allergén ételeket vezetnél be.

Subscribe to our Newsletter

To get daily, weekly and monthly important information about the complementary feeding

Kosár