Utasítások:

  1. Mossuk meg alaposan a zöldbabot, majd távolítsuk el a végeit.
  2. Daraboljuk fel a zöldbabot kisebb darabokra, hogy gyorsan megpuhuljanak.
  3. Tegyük a zöldbabot egy közepes méretű lábosba, és öntsük rá a vizet.
  4. Forraljuk fel a vizet, majd csökkentsük a hőt, és fedjük le a lábost.
  5. Főzzük a zöldbabot kb. 15 percig, vagy amíg teljesen puha nem lesz.
  6. Miután a zöldbab megpuhult, öntsük le a felesleges vizet, de tartsuk meg, ha szükséges, a pürésítéshez később.
  7. Tegyük a főtt zöldbabot egy turmixgépbe vagy egy kézi botmixerrel pépesítsük.
  8. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés főzővizet a megfelelő állag eléréséhez.
  9. Pépesítsük sima, krémes állagúra a zöldbabot, ügyelve, hogy ne maradjanak nagyobb darabok benne.


Összefoglalás:
Ez a zöldbabpüré egy egyszerű és tápláló snack a babáknak, amely könnyű elkészíteni és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. A zöldbab püré jól fagyasztható, így több adag is elkészíthető és egy-egy kisebb adag fagyasztásával később is eltávolítható.

Tárolási opciók:
A pürét hűtőben legfeljebb 2-3 napig lehet tárolni. Hosszabb tárolás esetén porciókra osztva fagyasztóba tehetjük, és legfeljebb 1 hónapig tárolhatjuk.

Lehetséges mellékhatások/allergiák:
A zöldbab általában jól tolerálható, az esetleges mellékhatások közé tartozhat a bélgázképződés. Mindig figyeljük a baba reakcióit új ételek bevezetésekor, és konzultáljunk gyermekorvossal, ha bármilyen allergiás tünet jelentkezik.

Elkészítési idő: 20 perc


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról