Mossuk meg alaposan a zöldbabot, majd vágjuk egyenlő darabokra.
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, ügyelve, hogy ne legyenek túl hosszúak vagy vastagok, hogy a baba könnyen meg tudja fogni és enni.
Egy párolóedényt vagy serpenyőt készítsük elő, és helyezzük bele a zöldbab darabokat. Pároljuk 10-12 percig, amíg puhák lesznek, de még mindig egy kicsit "harapósak", hogy a baba könnyedén fogni tudja.
Egy másik serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, és adjuk hozzá a sertéshús csíkokat. Pároljuk vagy süssük körülbelül 10-15 percig, amíg a hús teljesen átsül és puha lesz, de még nem túl kemény.
Hagyjuk hűlni a zöldbabot és a sertéshús csíkokat, amíg elég hűvösek ahhoz, hogy a baba foghassa őket.
Tálaljuk a zöldbab darabokat és a sertéshús falatkákat külön vagy együtt, hogy a baba kedve szerint válogathasson.
Ez a recept remek a baba számára, mert gazdag fehérjében (sertéshús) és rostdús (zöldbab). A zöldbabban található vitaminok és ásványi anyagok, például a C-vitamin és a kálcium, hozzájárulnak a baba egészséges fejlődéséhez. A sertéshús pedig B-vitaminokban és vasban gazdag, amelyek támogatják az energiaszintet és az egészséges vérképzést.
Tárolási lehetőségek: A maradékot hűtőben tarthatjuk légmentesen záródó edényben legfeljebb 48 óráig. Fagyasztásra is alkalmas, de ajánlatos először kis adagokat elkészíteni és lehetőség szerint frissen tálalni.
Lehetséges mellékhatások/allergiák: Figyelni kell arra, hogy a baba ne fogyassza túl forrón a falatkákat. Néhány baba érzékeny lehet a sertéshúsra, ezért javasolt, hogy először kis mennyiségben kóstoltassuk meg, és figyeljük a reakciókat. ügyeljünk arra, hogy az elkészített falatok megfelelő méretűek legyenek, nehogy fulladást okozzanak.