Utasítások:

 

  1. Hámozd meg a tököt, magozd ki, és vágd kis kockákra.
  2. Egy kis lábasba tedd fel főni a 250 ml vizet.
  3. Amikor a víz forrni kezd, add hozzá a kölest, és keverd meg alaposan.
  4. Főzd a kölest, amíg megpuhul, kb. 20 percig.
  5. Amikor a köles majdnem kész, tedd bele a tökkockákat is, és főzd tovább, amíg mindkettő teljesen meg nem puhul (kb. 10 perc).
  6. Közben egy másik kis edényben tedd fel a tojást főni. Főzzél egy kemény tojást (kb. 10 perc).
  7. Amikor a tojás megfőtt, hámozd meg, és villával törd össze pürés állagúra.
  8. Amikor a tök és a köles megfőtt, vedd le a tűzről, és törd össze villával vagy turmixold püré állagúra.
  9. Keverd hozzá az összetört tojást.
  10. Ha túl sűrű lenne a püré, egy kevés forralt víz hozzáadásával hígíthatod.

Ez a püré tápláló és könnyen emészthető a baba számára. A húsos tök és a tojás biztosítja a szükséges vitaminokat és fehérjét, míg a köles további ásványi anyagot és rostokat tartalmaz.

Tárolási lehetőségek: A frissen elkészített püré hűtőszekrényben 24 óráig tartható el. Hosszabb tároláshoz fagyaszd le kis adagokban, és maximum 1 hónapig tárold. Felhasználás előtt alaposan melegítsd fel, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl forró a baba számára.

Lehetséges mellékhatások/allergiák: A tojás néha allergiás reakciókat válthat ki csecsemőknél, ezért ha ez az első alkalom, hogy tojást adsz a babának, figyeld az esetleges allergiás tüneteket. Emellett a babák néhány hónapos koráig (kérdezd meg a gyermekorvost) a fehérje bevezetésével óvatosan kell bánni.

Elkészítési idő: 60 perc.

 

 


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról