Utasítások:

"

  1. Mossuk meg alaposan a tököt, majd hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
    2. Tisztítsuk meg a sertéshúst, és vágjuk kis darabokra.
    3. Egy kis lábasban forraljunk vizet, majd tegyük bele a tökkockákat és főzzük puhára, kb. 10-15 percig.
    4. Egy másik lábasban forraljunk vizet, és adjuk hozzá a sertéshús darabokat. Főzzük puhára, kb. 20-25 percig.
    5. Amikor mindkét hozzávaló megfőtt és puha, szűrjük le, és helyezzük őket egy mixerbe vagy turmixgépbe.
    6. Pürésítsük a tököt és a sertéshúst sima, krémes állagúra. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés főzővizet a megfelelő állag eléréséhez.
    7. Hagyjuk a pürét szobahőmérsékletre hűlni, mielőtt a babának kínálnánk.

    Ez a recept babának ideális ebéd, mert könnyen emészthető, tápanyagokban gazdag, és telitétlen zsírsavakat tartalmaz. A tökben található A-vitamin segíti a baba látásának fejlődését, míg a sertéshús fehérjét és vasat biztosít, ami elengedhetetlen a baba növekedéséhez.

    Tárolási lehetőségek:
    A pürét légmentesen lezárt edényben a hűtőben 1-2 napig tarthatjuk, vagy fagyasztóban akár 1 hónapig tárolhatjuk.

    Lehetséges mellékhatások/allergiák:
    Mindig figyeljünk a baba esetleges allergiás reakcióira. Ha a baba étkezés után bármilyen szokatlan tüneteket mutat, mint kiütés vagy emésztési problémák, forduljon gyermekorvoshoz. Sertéshús ritkán okoz allergiát, de mindig kezdjük kis mennyiséggel, hogy ellenőrizzük a baba reakcióját.

    Elkészítési idő: 60 perc.


"

Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról