Utasítások:

  1. Mossuk meg a quinoát alaposan hideg víz alatt, hogy eltávolítsuk a keserű ízét.
  2. Forraljunk vizet egy lábasban, majd adjuk hozzá a quinoát. Főzzük körülbelül 15-20 percig, amíg a quinoa megpuhul és az összes víz felszívódik.
  3. Amíg a quinoa fő, készítsük el a sárgabarackot. Ha friss, vágjuk apró darabokra; ha konzerv, csepegtessük le és szintén vágjuk apróra.
  4. Ha a quinoa elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni pár percig.
  5. Keverjük össze a főtt quinoát a krémsajttal, hogy krémes állagot kapjunk.
  6. Adjuk hozzá a felkockázott sárgabarackot a keverékhez, majd óvatosan keverjük össze.
  7. Az elkészült salátát tálalhatjuk önálló étkezésként vagy melléktálként is.
  8. Az elkészült salátát tányérra tálalva kínáljuk.
Miért jó ez a recept a kisgyermekek számára?

Ez a recept könnyen emészthető, tápláló összetevőket tartalmaz, mint a quinoa, ami gazdag fehérjében és ásványi anyagokban. A krémsajt krémes állaga segít a kisgyermekeknek a falatozásban, míg a sárgabarack természetes édességet ad a fogáshoz. Mindemellett a színe is vonzó a kicsik számára!

Tárolási lehetőségek

A maradt salátát hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben tárolhatjuk 1-2 napig. Tálalás előtt ajánlott újra kicsit átkeverni.

Lehetséges allergiák és mellékhatások

A krémsajt esetleg allergiát okozhat a tejfehérjére érzékenyeknél. A sárgabarack, főleg, ha friss, allergiás reakciókat okozhat egyes gyermekeknél. Mindig érdemes először kis mennyiséget adni, hogy megfigyeljük a gyerek reakcióját.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár