Utasítások:

  1. Főzd meg a rizst enyhén forró vízben, amíg teljesen puhára nem fő, majd hagyd kihűlni.
  2. Egy közepes tálban keverd össze a kihűlt rizst és a mandulalisztet.
  3. Lassan adagold hozzá a szójatejet, amíg a keverék palacsintatészta állagot nem ér el. Az állagnak kellően sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy megtartsa formáját, de elég folyósnak kell lennie, hogy könnyen önthető legyen.
  4. Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon. Ha szükséges, használj egy kicsit semleges ízű olajat (például szőlőmagolaj) a serpenyőben, de ne túl sokat.
  5. Kanállal önts egy adag palacsintatésztát a serpenyőbe és süsd mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 2-3 perc alatt mindkét oldalon.
  6. Ismételd a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy. A kihűlt palacsintákat daraboljuk apró, baba kezébe illő darabokra.

Garnitúrával vagy önmagában is tálalható, amit a baba már megfoghat és rágcsálhat.

Összefoglaló:

Ez a recept azért jó a babának, mert egyszerű, kevés összetevőt tartalmaz és könnyű rágcsálni. A rizs könnyen emészthető szénhidrátot biztosít, a mandulaliszt pedig egészséges zsírokat és fehérjét tartalmaz. A szójatej tejmentes alternatívát kínál a laktózérzékeny babáknak.

Tárolási opciók:

A palacsintát légmentesen záródó edényben tárolhatod hűtőben 1-2 napig. Fogyasztás előtt enyhén felmelegíthető.

Mellékhatások/Allergiák:

Figyelj az esetleges allergénekre. Például, a mandulaliszt allergiás reakciót válthat ki mogyorófélékre érzékeny babáknál. A szója szintén allergén lehet, ezért ha ismeretlen a baba számára, lassan és kis mennyiségben vezesd be az étrendjébe.

Elkészítési idő: 45 perc.

 


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról