Utasítások:

  1. A pasztinákot alaposan megmossuk, majd meghámozzuk.
  2. A hámozott pasztinákot felkockázzuk.
  3. A pulykahúst is alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk.
  4. A felkockázott pasztinákot és pulykahúst egy párolóedénybe helyezzük.
  5. Gőzöljük őket 20-25 percig, amíg puha nem lesz a pasztinák és a pulykahús.
  6. Miután megpuhultak, a pasztinákot és a pulykahúst turmixgépbe tesszük.
  7. Keverjük sima pürévé.
  8. Amennyiben szükséges, tehetünk hozzá egy kis vizet, hogy a püré állagát lágyabbá tegyük.
  9. Kóstoljuk meg, majd tálaljuk a babának.
Miért jó ez a recept babáknak?

Ez a pürésített pasztinák és pulyka egy tápláló étel, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, segítve ezzel a baba növekedését és fejlődését.

Tárolási lehetőségek:

A maradék pürét légmentesen záró edényben hűtőben 2-3 napig tárolhatjuk, de akár fagyasztható is, hogy később is felhasználható legyen.

Lehetséges mellékhatások vagy allergiák:

Mind a pasztinák, mind a pulykahús általában biztonságos, de mindig figyeljünk oda, hogy a baba ne legyen allergiás egyik összetevőre sem. Bevezetés előtt érdemes kis adagban kipróbálni.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról