- Alaposan mossuk meg a nektarint, majd hámozzuk meg.
- A nektarint vágjuk apró kockákra, hogy a baba könnyen megfogja és rágcsálhassa.
- Az egy szelet sajtot vágjuk szintén kis kockákra, hasonló méretűre, mint a nektarin darabkák.
- Helyezzük a nektarin és a sajt kockákat egy kis tálra, amennyit a baba egyszerre el tud fogyasztani.
- A maradék alapanyagokat tároljuk hűtőben, és csak közvetlenül felhasználás előtt vágjuk fel a következő adaghoz.
Ez az egyszerű snack tökéletes lehet egy kisbaba számára, mivel az ételek könnyen foghatóak és rágcsálhatóak. A nektarin édes íze jól harmonizál a sajt enyhe sósságával, így hozzásegítheti a babát a különböző ízek megismeréséhez. Tápanyagban gazdag és könnyen emészthető összetevőkkel rendelkezik.
Ez a recept jól tárolható hűtőben 1-2 napig, de mindig frissen használjuk fel az összetevőket, hogy megőrizzük azok tápértékét és frissességét.
Lehetséges mellékhatások/allergiák:
- A sajt esetén fontos odafigyelni a tejallergia jeleire. Ha a baba korábban nem fogyasztott sajtot vagy tejterméket, először kicsi mennyiséggel kezdjük.
- A nektarin esetén ritka az allergia, de mindig figyeljünk a baba reakcióira új étel bevezetésekor.
Elkészítési idő: 10 perc.