Utasítások:

  1. Alaposan mossuk meg a körtéket, majd hámozzuk meg őket.
  2. Távolítsuk el a magházat és vágjuk a körtéket apró darabokra.
  3. Tegyünk a feldarabolt körtéket egy kislábasba és adjunk hozzá 100 ml vizet.
  4. Főzzük közepes lángon kb. 10-15 percig, amíg a körte puha lesz.
  5. Ha a körte megpuhult, vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  6. Tegyünk a főtt körtét és a főzővizet egy turmixgépbe vagy botmixerbe, és pürésítsük, amíg sima állagú lesz.
  7. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet, hogy elérjük a kívánt állagot.
  8. A kész pürét hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a babának kínáljuk.

Ez a recept ideális a babák számára, mivel a körte édeskés ízű és könnyen emészthető. A körte püré gazdag rostokban, ami segíti az emésztést, és emellett tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint a C-vitamin és a kálium.

Tárolási lehetőségek:
A kész körte pürét hűtőszekrényben, jól záródó edényben legfeljebb 2-3 napig tárolhatjuk. Ha nagyobb mennyiséget készítettünk, a pürét adagokban le is fagyaszthatjuk, és szükség esetén felolvaszthatjuk.

Lehetséges mellékhatások/allergiák:
A körte püré általában biztonságos a babák számára, de mint bármilyen új étel bevezetésekor, érdemes figyelni, hogy nincs-e allergiás reakció. A tünetek között szerepelhet bőrpír, viszketés vagy gyomorpanaszok. Amennyiben bármilyen ilyen tünetet észlel, konzultáljon gyermekorvosával.

Elkészítési idő: 30 perc.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról