Kezdjük azzal, hogy a karfiolt rózsáira szedjük. Az apró rózsák a tökéletes méretet adják a babák kezébe.
Forraljunk fel egy lábos vizet, és amikor felforrt, adjuk hozzá a karfiolt. Főzzük 3-5 percig, amíg a karfiol kissé megpuhul, de még mindig roppanós marad.
Miután megfőtt, szűrjük le a karfiolt és öblítsük le hideg víz alatt, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
Ezután tedd a karfiolt egy tálba, majd locsold meg olívaolajjal és egy csipet sóval. Ha szeretnéd, szórhatsz rá egy keveset a választott fűszeraidból is.
Jól keverd össze, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen eloszoljanak.
A karfiolt helyezd egy tepsire, és tedd be a sütőbe 180 °C-ra (ventilált sütő) 10-15 percre, amíg a szélei kissé megpirulnak.
Várd meg, amíg kissé kihűl, majd kínáld a babának!