Utasítások:

  1. Olvasszuk fel az olívaolajat egy közepes serpenyőben közepes hőfokon.
  2. Az édesköményt vágjuk fel vékony szeletekre, majd adjuk hozzá a serpenyőhöz.
  3. Pirítsuk az édesköményt 3-4 percig, amíg megpuhul és illatos lesz.
  4. A bárányhúst vágjuk kisebb, könnyen kezelhető darabokra, majd adjuk hozzá a serpenyőhöz.
  5. Pirítsuk a húst, amíg minden oldala szépen megpirul, kb. 5-7 percig.
  6. A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra. Adjunk a serpenyőhöz.
  7. Adjuk hozzá a fekete babot és a csipetnyi sót is.
  8. Keverjük jól össze az összes hozzávalót, majd csökkentsük a hőfokot és fedjük le a serpenyőt.
  9. Pároljuk az ételt további 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Ez a recept miért jónak számít egy kisgyermek számára?

Ez az étel gazdag tápanyagokban, és a bárány gazdag fehérjeforrás, míg az édeskömény és a burgonya jó rosttartalmuk miatt segítik az emésztést. A fekete bab szintén kiváló fehérje- és rostforrás. Az ételek puha állaga ideális a baba-led önálló étkezéshez.

Tárolási lehetőségek

A maradék ételt légmentesen záródó edényben a hűtőben 2-3 napig tárolhatjuk. Fagyasztható is, ami praktikus lehet későbbi étkezésekhez.

Lehetséges mellékhatások vagy allergiák

Az édeskömény ritkán allergén, de ha a családban előfordult allergia, érdemes fokozatosan bevezetni. A bárányhús is allergének forrása lehet, így a baba esetében fontos az allergiás reakciók figyelése.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról