- Olvasszuk fel az olívaolajat egy közepes serpenyőben közepes hőfokon.
- Az édesköményt vágjuk fel vékony szeletekre, majd adjuk hozzá a serpenyőhöz.
- Pirítsuk az édesköményt 3-4 percig, amíg megpuhul és illatos lesz.
- A bárányhúst vágjuk kisebb, könnyen kezelhető darabokra, majd adjuk hozzá a serpenyőhöz.
- Pirítsuk a húst, amíg minden oldala szépen megpirul, kb. 5-7 percig.
- A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra. Adjunk a serpenyőhöz.
- Adjuk hozzá a fekete babot és a csipetnyi sót is.
- Keverjük jól össze az összes hozzávalót, majd csökkentsük a hőfokot és fedjük le a serpenyőt.
- Pároljuk az ételt további 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Ez a recept miért jónak számít egy kisgyermek számára?
Ez az étel gazdag tápanyagokban, és a bárány gazdag fehérjeforrás, míg az édeskömény és a burgonya jó rosttartalmuk miatt segítik az emésztést. A fekete bab szintén kiváló fehérje- és rostforrás. Az ételek puha állaga ideális a baba-led önálló étkezéshez.
Tárolási lehetőségek
A maradék ételt légmentesen záródó edényben a hűtőben 2-3 napig tárolhatjuk. Fagyasztható is, ami praktikus lehet későbbi étkezésekhez.
Lehetséges mellékhatások vagy allergiák
Az édeskömény ritkán allergén, de ha a családban előfordult allergia, érdemes fokozatosan bevezetni. A bárányhús is allergének forrása lehet, így a baba esetében fontos az allergiás reakciók figyelése.