1.A bulgurt helyezd egy kis lábosba, és öntsd rá a vizet. Forrald fel, majd fedő alatt kis lángon főzd puhára kb. 10 perc alatt. Vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
2. Verd fel a tojást egy tálban és add hozzá az előfőzött bulgurt. Keverd össze alaposan.
3. Melegítsd fel az olívaolajat vagy vajat egy kis serpenyőben közepes lángon.
4. Öntsd a tojásos-bulguros keveréket a serpenyőbe, és süsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz, kb. 3-4 percig oldalanként.
5. Miután kisült, hagyd kicsit hűlni. Vágd apró falatokra, hogy a baba könnyen meg tudja fogni és enni.
Ez a recept nagyszerű a babák számára, mivel:
- Tartalmaz esszenciális fehérjéket és aminosavakat a tojásból.
- Magnéziumot és rostot a bulgurból, ami könnyítheti az anyagcserét és elősegítheti az egészséges emésztést.
- Textúrája miatt ideális a rágás gyakorlásához, ami fejleszti a baba száj- és állkapocs izmait a szilárd ételek fogyasztásához.
Tárolási lehetőségek:
Az elkészített omlettet maximum 24 órán át tárolhatod a hűtőben. Mindig melegíts fel alaposan tálalás előtt.
Lehetséges mellékhatások/allergiák:
Az ételekben előforduló tojás allergiát okozhat, így először kis mennyiségben érdemes bevezetni, figyelve arra, hogyan reagál rá a baba szervezete.
Elkészítési idő: 20 perc.
Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról