Utasítások:

  1. Kezdjük azzal, hogy a bulgurt alaposan megmossuk, majd egy edénybe tesszük.
  2. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük meg közepes lángon, kb. 10-15 perc alatt, amíg puha nem lesz.
  3. Miután a bulgur megfőtt, szűrjük le, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  4. Közben vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, és kanalazzuk ki a húsát.
  5. Egy turmixgépbe vagy botmixer használatával helyezzük a megfőtt bulgurt és az avokádó húsát.
  6. Adjunk hozzá 2 evőkanál rizsszirupot és 100 ml tejet.
  7. Turmixoljuk össze az összetevőket, amíg finom pürét nem kapunk.
  8. Ha szükséges, további tejet adhatunk hozzá a kívánt állag eléréséhez.


Az elkészült bulgur-avokádó püré rizssziruppal és tejjel finom és tápláló reggeli a babák számára. A bulgur biztosítja a szükséges szénhidrátokat, az avokádó értékes zsírokat és vitaminokat tartalmaz, miközben a rizsszirup természetes édességet ad a pürének.

Ez a püré hűtőben tárolva 24 órán belül fogyasztható. Az avokádó hajlamos barnulni, ezért érdemes frissen elkészíteni és tálalni.

Fontos megjegyezni, hogy az avokádó egyes babáknál allergiás reakciókat válthat ki. A tehéntej is előidézhet tejallergiát vagy laktózintoleranciát néhány babánál, így ha először adsz ilyen alapanyagokat a babának, figyelj a jelekre.

Elkészítési idő: 30 perc.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról