Utasítások:

  1. Tedd a bulgurt egy tálba, és önts rá kétszeres mennyiségű forró vizet. Hagyd állni 15 percig, majd szűrd le.
  2. Mosd meg alaposan az áfonyát, és szedd le róla az esetleges szárakat.
  3. Hámozd meg a papayát, és távolítsd el a magjait. Vágd kisebb darabokra.
  4. Tedd az áfonyát és a papayát egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
  5. Keverd hozzá a teljes kiőrlésű lisztet és a beáztatott bulgurt, és turmixold össze, amíg homogén nem lesz.
  6. Ellenőrizd a püré állagát, szükség esetén adj hozzá egy kevés vizet, hogy a baba számára megfelelő konzisztenciát kapj.

Összegzés:
Ez a recept tele van tápanyagokkal, amelyeket a baba könnyen meg tud emészteni. Az áfonya és a papaya kiváló forrása a vitaminoknak és az antioxidánsoknak, míg a teljes kiőrlésű liszt és a bulgur rostokban gazdag.

Tárolás:
A püré frissen a legjobb, de hűtőben tárolva egy napig eláll. Mindig friss pürét kínálj a babának.

Lehetséges mellékhatások/allergiák:
Egyes babák érzékenyek lehetnek a gluténra (amit a liszt és a bulgur tartalmaz). Első alkalommal kis mennyiséget adj, hogy figyelhesd a baba reakcióját.

Elkészítési idő: 30 perc.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról