Az áfonyás joghurtos kása tápláló és ízletes reggeli lehet a babák számára. Az áfonya gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, míg a joghurt a hasznos probiotikumokat tartalmazza. A mandulaliszt pedig vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagítja az ételt, emellett segít a kása sűrítésében.
Az elkészített kását légmentesen zárható edényben, hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatod. Érdemes frissen elkészíteni, hogy megőrizze tápláló értékeit.
Fontos megjegyezni, hogy a mandulaliszt allergiás reakciót válthat ki, így mindenképpen ellenőrizd, hogy nincs-e a babának diófélékre való érzékenysége. Ha a baba még sosem fogyasztott áfonyát, érdemes kis mennyiséggel kezdeni, hogy figyelemmel kísérhesd az esetleges allergiás reakciókat.
Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról