Utasítások:

  1. Először öblítsd le az áfonyát, majd tedd egy lábasba.
  2. Adj hozzá egy kis vizet, és közepes lángon, fedő alatt, főzd az áfonyát 5-7 percig, amíg megpuhul.
  3. Ha elkészült, távolítsd el a lábast a tűzről, és hagyd hűlni.
  4. Ezután kóstold meg az áfonyát, és ha szükséges, pépesítsd le egy villával vagy turmixgépben, hogy sima állagú legyen.
  5. Ezután keverd össze a pépesített áfonyát a joghurttal egy tálban.
  6. Végül add hozzá a mandulalisztet, és alaposan keverd össze, amíg minden jól eloszlik.
  7. Az elkészült kását tálald fel egy kis tálban, és hagyd, hogy a baba hűvös állapotban fogyaszthassa.
Ez a recept miért jó a babának:

Az áfonyás joghurtos kása tápláló és ízletes reggeli lehet a babák számára. Az áfonya gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, míg a joghurt a hasznos probiotikumokat tartalmazza. A mandulaliszt pedig vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagítja az ételt, emellett segít a kása sűrítésében.

Tárolási lehetőségek:

Az elkészített kását légmentesen zárható edényben, hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatod. Érdemes frissen elkészíteni, hogy megőrizze tápláló értékeit.

Lehetséges mellékhatások vagy allergiák:

Fontos megjegyezni, hogy a mandulaliszt allergiás reakciót válthat ki, így mindenképpen ellenőrizd, hogy nincs-e a babának diófélékre való érzékenysége. Ha a baba még sosem fogyasztott áfonyát, érdemes kis mennyiséggel kezdeni, hogy figyelemmel kísérhesd az esetleges allergiás reakciókat.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról