Alaposan megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a paszternákot és az édesburgonyát.
A zöldségeket gőz felett pároljuk kb. 20 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
Ha a zöldségek kihűltek, botmixerrel sima, homogén pürét készítünk belőlük.
A kész pürét azonnal tálaljuk vagy légmentesen lezárt edényben, hűtőben legfeljebb 24 óráig tároljuk.
Összefoglalás:
Ez a kizárólag paszternákból és édesburgonyából készült püré tökéletes vacsora vagy reggeli lehet a 4-10 hónapos babák számára, könnyen emészthető és tápanyagban gazdag.
Tárolási tippek:
A maradék pürét légmentesen záródó edényben hűtőben 24 óráig tarthatjuk, fagyasztva pedig akár 1 hónapig is megőrizhető.
Allergiák és mellékhatások:
Az összetevők általában jól tolerálhatók, de új ételek bevezetésekor mindig figyeljük a baba reakcióit az esetleges allergiás tünetek miatt.