Utasítások:

  1. Alaposan mosd meg az összes hozzávalót: A, l, m és a. Ha szükséges, hámozd meg őket és távolítsd el a magokat vagy kemény részeket.
  2. Vágd kisebb, könnyen pürésíthető darabokra az A-t, l-t, m-et és a-t.
  3. Helyezd a darabokat egy tiszta tálba vagy turmixgépbe, és pépesítsd simára. Ha nincs turmixgép, használj villát vagy botmixert, hogy megfelelő, csomómentes állagot kapj.
  4. Szükség esetén passzírozd át a pürét egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a rostos részeket, és biztosítsd a sima textúrát a 4–10 hónapos babának.
  5. Tálalás előtt ellenőrizd a hőmérsékletet: a püré legyen teste- vagy hűvösebbszobahőmérsékletű, soha ne legyen meleg.
  6. Adj kis adagokat, figyeld a baba reakcióit minden új összetevő bevezetésekor.
Tárolás

A pürét légmentesen záródó edényben tartsd a hűtőben legfeljebb 24 órán át.

Allergiák

Mielőtt bármelyik összetevőt először adnád a babának, ellenőrizd a családi allergiatörténetet, és figyeld a babát 48–72 órán keresztül esetleges reakciók (kiütés, hányás, hasmenés) megjelenésére.

Figyelmeztetés

Ha bármilyen súlyos vagy szokatlan reakciót észlelsz (légzési nehézség, erős duzzanat), azonnal fordulj orvoshoz vagy hívj sürgősségi szolgálatot.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár