Utasítások:

  1. Alaposan mosd meg az almát, majd távolítsd el a magházat, és vágd hosszúkás csíkokra, ügyelve arra, hogy a darabok ne legyenek túl kicsik és veszélyesek a babának.
  2. Vágd a teljes kiőrlésű kenyeret kis, könnyen megfogható szeletekre, majd enyhén pirítsd meg, hogy a textúrája ropogós legyen, de ne legyen túl kemény.
  3. Opcionálisan szórd meg egy csipet fahéjjal az almacsíkokat, hogy enyhe ízvariációt adjon anélkül, hogy túl erős lenne.
  4. Tálald a szeleteket frissen reggelire, lehetővé téve a baba számára, hogy önállóan fedezze fel és falja meg az ételt.
Összefoglaló

Ez a reggeli egészséges, egyszerű és bababarát recept támogatja a baba önálló étkezési készségeinek fejlődését.

Tárolás

A friss almát célszerű azonnal fogyasztani, a pirított kenyér szeleteket légmentesen lezárt edényben szobahőmérsékleten legfeljebb egy napig tarthatod meg.

Allergének és mellékhatások

Mindig figyelj a baba esetleges allergiás reakcióira az almára vagy fahéjra, bár ezek általában jól tolerálhatók 10 hónapos kortól.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár