Utasítások:

  1. Válassz friss, puha kenyérdarabot (fehér vagy búzakenyér) és távolítsd el a héját. Mérj ki körülbelül 20 g kenyeret, majd tépd kisebb darabokra.
  2. Gőzöld vagy párold a kenyérdarabokat 3–5 percig, hogy teljesen megpuhuljanak. A gőzölésnél keletkező nedvesség segít a pürésítésben.
  3. Adj hozzá 5 g vajat (szobahőmérsékletű vagy enyhén megolvasztott), és egy kanállal vagy botmixerrel pépesítsd simára. Ha szükséges, a gőzölés közben keletkező kevés folyadékból használj annyit, hogy krémes állagot kapj (ne adj hozzá más hozzávalót).
  4. Hűtsd le a pürét fogyasztható hőmérsékletre, ellenőrizd, hogy nincsenek benne nagyobb darabok, majd etesd a babát kanállal.
Rövid összefoglaló

Egyszerű, lágy állagú püré kenyérből és vajból, könnyen kanállal etethető. Alkalmas reggelihez vagy vacsorához a hozzátáplálás időszakában, ha a baba már megkezdi a félkemény ételek bevezetését.

Tárolás

Tárold fedett edényben a hűtőben legfeljebb 24 óráig. Szobahőn 2 óránál tovább ne hagyd. Ne melegítsd újra többször.

Allergiák és óvintézkedések

Tartalmaz glutént (búzakenyér) és tejterméket (vaj). Ha a családban vagy a babánál ismert allergia van, vagy ha a baba még nem kapott tejterméket vagy glutént, egyeztess a gyermekorvossal. Figyeld az esetleges allergiás reakciókat (kiütés, hányás, nehéz légzés), és ha ilyet észlelsz, azonnal fordulj orvoshoz.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár