Utasítások:

  1. Mossuk meg alaposan a brokkoli rózsáit, távolítsuk el a vastag szárrészeket.
  2. A brokkolit gőzöljük vagy enyhén főzzük forrásban lévő víz felett kb. 8–10 percig, amíg nagyon puha lesz (ellenőrizzük egy villával).
  3. Tegyünk félre néhány evőkanál főzővizet, hagyjuk a brokkolit kissé lehűlni pár percig.
  4. Tegyük a megpuhult brokkolit turmixgépbe vagy kis kézi botmixer poharába, adjunk hozzá annyi főzővizet, amennyi a kívánt, baba számára megfelelő pépes állag eléréséhez szükséges, majd pépesítsük simára.
  5. Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot, és keverjük tovább, míg a sajt teljesen elolvad és egységes, sima pépet kapunk. Ne adjunk hozzá sót vagy egyéb fűszert.
  6. Hagyjuk kissé lehűlni, majd mindig ellenőrizzük a hőmérsékletet, mielőtt a babának adnánk (langyos legyen, ne forró).
  7. Tálalás: kínáljuk vacsorára, reggelihez hasonló könnyű, tápláló pépként.
Tárolás

Hűtőben légmentesen záródó edényben legfeljebb 24–48 óráig tartható. Fagyasztani lehet jégkocka-formában adagokra osztva, legfeljebb 1 hónapig; felhasználás előtt alaposan olvasszuk fel és melegítsük át, majd keverjük simára.

Allergének és óvintézkedések

Tudnivaló: a recept sajtot tartalmaz, ami tejfehérje-allergiát okozhat. Ha a baba még nem kapott tejalapú terméket, először kis mennyiséggel vezessük be, és figyeljük az esetleges allergiás jeleket (kiütés, hányás, hasmenés, légzési nehézség). Mindig konzultáljunk gyermekorvossal új ételek bevezetése előtt.

Mellékhatások és biztonság

Ellenőrizzük az állagot és a hőmérsékletet, hogy elkerüljük a fulladásveszélyt és a leforrázást. Új ételt egyszerre egyfélét vezessünk be, hogy könnyebb legyen az esetleges reakciók követése.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár