Utasítások:

  1. Alaposan mosd meg a káposzta leveleit, távolítsd el a kemény torzsát, és durvára vágd fel.
  2. Gőzöld vagy főzd a káposztát víz hozzáadása nélkül (gőzölés ajánlott) kb. 12–15 percig, vagy amíg nagyon puha lesz.
  3. Ha főzted, szűrd le, és tarts meg egy kevés főzővizet a hígításhoz.
  4. Helyezd a megpuhult káposztát egy turmixgépbe vagy botmixer edényébe, adj hozzá kis mennyiségű főzővizet és turmixold simára a kívánt, pépes állag eléréséig.
  5. Adj hozzá 5 g vajat, és keverd el alaposan, hogy egyenletes, krémes pürét kapj.
  6. Hűtsd le langyosra, ellenőrizd a hőmérsékletét (a csukló belső oldalával), mielőtt a babának adnád.
  7. Adj először kis mennyiséget a babának, és figyeld a toleranciát; szükség esetén a pürét a megőrzött főzővízzel tudod tovább hígítani.
Összefoglaló

Egyszerű, pépesített káposzta kevés vajjal, baba-barát vacsora 4–10 hónapos kor között. Krémes állaga miatt könnyen fogyasztható, és reggelihez hasonló jellegű püréként is adható.

Tárolás

Hűtőben légmentesen zárva 24–48 óráig tárolható. Fagyasztani kis adagokban (például jégkocka-tálcában) maximum 1 hónapig lehet; felolvasztás után alaposan melegítsd át és keverd át. Soha ne újramelegített adagot tegyél vissza a babának.

Allergiák és mellékhatások

A vaj tejfehérjét tartalmazhat; tejallergia vagy tejérzékenység esetén kerüld. A káposzta puffadást vagy gázképződést okozhat egyes babáknál; kezdj kis adagokkal, és figyeld a reakciókat. Ha bármilyen allergiás tünet vagy emésztési probléma jelentkezik, konzultálj a gyermekorvossal.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár