Utasítások:

  1. Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Alaposan öblítse le a tőkehalat, és ellenőrizze, vannak-e benne csontok.
  3. Hámozza meg az édesburgonyát, és vágja vastag, ujjnyi méretű csíkokra.
  4. A tőkehalat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezze, és süsse kb. 12 percig, amíg könnyen szétválik.
  5. Közben párolja meg az édesburgonya-csíkokat körülbelül 10 percig, amíg megpuhulnak, és megőrzik az önálló etetéshez megfelelő formát.
  6. Hagyja a tőkehalat és az édesburgonyát hűlni olyan biztonságos hőmérsékletre, amely a baba számára megfelelő.
  7. Tálalja bababarát tányéron, és ösztönözze a babát az önálló etetésre felügyelet mellett.
Összefoglalás

Ez a baba-barát recept tőkehalat és édesburgonyát kombinál, tápláló, könnyen kezelhető ujjfalatot adva, amely vacsorához és reggelire hasonlító ételként is sokoldalú.

Tárolási lehetőségek

A maradékot légmentesen zárható tartályban tárolja a hűtőben legfeljebb 24 óráig. Újramelegítéskor szobahőmérsékleten tálalja.

Lehetséges allergiák

A tőkehal ismert halallergén. Bevezetésnél legyen óvatos, és konzultáljon gyermekorvosával a lehetséges allergiákról.

Mellékhatások

Mindig legyen a baba felügyelete evés közben. Győződjön meg róla, hogy az étel kellően lehűlt a fulladás vagy égési sérülések megelőzése érdekében.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár