- Ha a csicseriborsót nem főzték meg előzőleg, áztassuk be 8-12 órán át, majd főzzük meg 20-30 percig, hogy teljesen megpuhuljon.
- A kaliforniai paprikát mossuk meg, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kis darabokra, majd pároljuk puhára 10-15 percig.
- Ezek után tegyük a csicseriborsót és a paprikát egy edénybe, és botmixerrel pürésítsük simára, szükség szerint a csicseriborsó főzővizét használva az optimális állag eléréséhez.
- A kész pürét enyhén kihűlve, babáknak melegen tálaljuk, akár reggeli vagy vacsora étkezésként.
Tárolás
Hűtőben maximum 24 óráig, fagyasztva legfeljebb 1 hónapig tárold.
Allergiák
A csicseriborsó és a kaliforniai paprika allergiás reakciót válthat ki egyes babáknál, ezért először kis mennyiségben próbáld ki.
Összefoglaló
Ez a recept kizárólag két alapanyagból készül, így egyszerű és bababarát, ideális kezdő étel a szilárd ételek bevezetéséhez a 4-10 hónapos korú babák számára.