Utasítások:

  1. Mossa meg a kezét, majd az avokádót alaposan folyó víz alatt.
  2. Válasszon egy érett avokádót, amely enyhe nyomásra kissé enged, így a húsa elég puha a baba ínyéhez.
  3. Helyezze az avokádót egy tiszta vágódeszkára. Egy konyhakéssel hosszában vágja körbe a mag körül, csavarja szét a feleket, és óvatosan távolítsa el a magot.
  4. Kanállal szedje ki a húst a héjból, vagy ujjával húzza le a héjat, hogy a darabok puhaak és egységesek maradjanak.
  5. Vágja az avokádó húsát vastag falatokba vagy hasábokba, amelyek szélessége kb. 15–25 mm és hossza 40–60 mm, hogy a baba könnyen meg tudja fogni őket; a darabok legyenek puhaak, és nyomásra enyhén összenyomódjanak.
  6. Egyszerre csak egy avokádóhasábot kínáljon fel, a baba ülő helyzetben és szoros felügyelet alatt legyen. Engedje, hogy a baba fogja, rágja és önállóan harapjon belőle (baba által vezetett hozzátáplálás). Távolítsa el azokat a darabokat, amelyek túl kicsire zsugorodnak vagy erősen rá vannak rágva; ne adja vissza az olyan darabokat, amelyek a baba szájában voltak.
Összefoglalás

Hideg, egy összetevőből álló avokádóhasábok olyan baba által vezetett hozzátáplálási snackként alkalmasak, 4–10 hónapos babáknak, akik támasz mellett ülnek és készültek a szilárd ételek felvételére. Nincsenek hozzáadott fűszerek vagy egyéb összetevők.

Tárolási lehetőségek

A felkészített avokádót azonnal használja a legjobb állagért és színért. Szükség esetén vágott avokádót légmentesen záródó tartályban a hűtőben tárolja, és 12 órán belül használja fel; a teljesen érintetlen avokádókat legfeljebb 2 napig lehet hűteni, de megbarnulhatnak.

Allergiák és mellékhatások

Az avokádó allergia ritka, de előfordulhat. Ezt az ételt akkor vezesse be, amikor a baba aznap még nem evett más új ételeket, és figyelje a lehetséges allergiás reakció jeleit (kiütés, hányás, duzzanat, légzési nehézség). Mindig legyen felügyelet alatt a fulladás kockázatának csökkentése érdekében, és konzultáljon gyermekorvosával a szilárd ételek bevezetése előtt, különösen 6 hónapos kor előtt.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár