- Mossa meg alaposan a lencsét, a zöldbabot, és hámozza meg az édesburgonyát.
- Vágja az édesburgonyát kis kockákra, majd egy lábasban, a marhahússal együtt kezdje el főzni, amíg a hús félig átfő; ezután adja hozzá a lencsét és a zöldbabot.
- Főzze az összetevőket közepes lángon, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul (kb. 20-25 perc).
- Miután megpuhultak, szűrje le a főzőlevet, és turmixolja simává a keveréket, ügyelve arra, hogy a pép állaga megfeleljen a baba számára.
- Hagyja a pépet kihűlni, majd melegen tálalja ebédként.
Összegzés
Ez a tápláló pép fehérjét, rostot és vitaminokat biztosít, ideális választás 4-10 hónapos babák ebédjére.
Tárolási tippek
Maradt pépet légmentesen lezárt edényben, hűtőben legfeljebb 24 órán belül fogyasszon el, fagyasztva pedig legfeljebb 1 hónapig tárolható.
Allergiák
Minden összetevő természetes, de új étel bevezetésekor konzultáljon gyermekorvosával, különösen allergiás családi előzmények esetén.
Mellékhatások
Új étel kipróbálása esetén ritkán előfordulhat emésztési zavar; fokozatos bevezetést javasolunk.