Egyszerű, só- és fűszermentes karfiol-marhahús püré, bébidinnerként; tej, tojás vagy más allergének nélkül készült. Ajánlott kezdettől fogva óvatosan bevezetni: általánosan a húsok bevezetése 6 hónapos kortól ajánlott, de mindig kérdezd meg a gyermekorvost, ha bizonytalan vagy.
Hűtőben légmentesen záródó edényben 48 óráig tárolható. Fagyasztani adagonként is lehet (például jégkocka-tálcában), legfeljebb 1 hónapig; kiolvasztást követően a hűtőben tárold és egyszer tilos újrafagyasztani.
Marhahús ritkán allergén, de lehetséges húsallergia; karfiol a keresztesvirágú zöldségek közé tartozik, okozhat gázképződést érzékeny babáknál. Új ételek bevezetésekor kövesd az 3–5 napi szabályt az esetleges reakciók megfigyelésére.
A püré textúráját mindig az adott baba életkori és fejlődési szintjének megfelelően állítsd be; az első szilárd ételeknél a teljesen sima, folyósabb állag biztonságosabb. Ellenőrizd a hőmérsékletet, és ügyelj a fulladásveszélyre: ha a baba még nem tudja hatékonyan nyelni a vastagabb darabokat, adj kisebb mennyiségeket és figyeld.
Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról