12 hónaposnál idősebb babáknak megfelelő. Mint más szirupok, a rizsszirup is magas cukortartalmú, így csak mértékkel használjuk a kisgyermek étrendjében.
Elkészítési tippek:
A rizsszirup édesítőszerként használható süteményekben vagy kisgyermekek számára készített desszertekben.
Feltétként is szolgálhat zabkásához vagy joghurtba keverve.
Gyakori allergiák:
A rizsszirupra való allergia ritka, de fontos, hogy lassan vezesd be a baba étrendjébe, hogy figyeld az esetleges reakciókat.
Táplálkozástani előnyök:
Tápanyagok és előnyök:
Bár a rizsszirup magas szénhidráttartalma miatt energialöketet ad, minimális táplálkozási előnyt kínál.
Alternatív édesítőszerként szolgálhat azoknak, akik kerülik a kukorica- vagy nádcukrot.
Figyelem:
Győződj meg róla, hogy a rizsszirupot mértékkel vezeted be a gyerek étrendjébe magasan cukortartalma miatt, és mindig válassz olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak vegyi adalékokat vagy túlzott feldolgozást.