Utasítások:

Egyszemélyes, felnőttbarát ebéd: sült csirke sárgabarackos szósszal és krémes édesburgonya-pürével.

  1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Hámozd meg az Édesburgonya-t, vágd nagyobb kockákra (~2–3 cm).
  2. Édesburgonya sütése: Tedd az Édesburgonya-kockákat egy sütőlemezre, locsold meg 10–15 g Olívaolajjal, szórd meg a Só felével (kb. 1,5 g). Süsd 25–30 percig, vagy amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
  3. Csirke előkészítése: Sózd és borsozd a Csirke mindkét oldalát (használd a Só és a Bors maradékát). Kenj rá kb. 5 g Olívaolajat és süsd forró serpenyőben oldalanként 3–4 percig, hogy szép kérget kapjon. Ha a melle szelet vastag, tedd be 180 °C-ra előmelegített sütőbe további 8–10 percre, amíg a belső hőmérséklet eléri a 74 °C-ot (ha van húshőmérőd).
  4. Sárgabarack szósz: A Sárgabarack-ot félbevágva vagy felkockázva tedd egy kisebb serpenyőbe, adj hozzá 5 g Olívaolajat, és párold közepes lángon 3–5 percig, amíg kissé megszilárdul és összeesik. Ízesíts egy csipet Só-val és frissen őrölt Bors-szal. Ha szükséges, 1–2 evőkanál vízzel lazítsd a szószt.
  5. Édesburgonya püré: A megsült Édesburgonya-kockákat tedd egy tálba, adj hozzá 5 g Olívaolajat és a maradék Só-t, majd törd krémesre botmixerrel vagy krumplitörővel. Ha túl sűrű, cseppenként adj hozzá forró vizet, amíg sima állagot nem kapsz.
  6. Tálalás: Kanalazd az édesburgonya-pürét a tányér közepére, szeleteld fel a Csirke-t és helyezd rá. Locsold meg a Sárgabarack szósszal, dekorálhatsz egy kevés friss borssal.
Tárolás

Hűtőben légmentesen zárva tárolva legfeljebb 48 óráig fogyasztható. Újramelegítéskor győződj meg róla, hogy a Csirke teljesen átmelegszik.

Allergének

Tartalmaz Csirke-t; a recept alapvetően glutén- és diómentes. Ha aszalt Sárgabarack-ot használsz, előfordulhatnak hozzáadott kén-dioxidok (kén-dioxid érzékenység esetén figyelj rá).

Mellékhatások

Ügyelj a csirke megfelelő hőkezelésére (élelmiszerbiztonság). Magasabb gyümölcscukortartalom miatt cukorbetegek figyeljenek az adagok összetételére.


Dietitian Approved Badge

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy napi, heti és havi fontos információkat kapj a hozzátáplálásról

Kosár